Orange peel chicken

Orange peel chicken 

Tímto receptem jsem se inspirovala v Americe, v naší oblíbené restauraci P.F Chang’s  ... chuťově mě tato kombinace naprosto učarovala ...a i když to není tak úplně nejzdravejší jídlo, tak rozhodně stojí za to, si ho občas dopřát. 

**RECEPT**
🍊nejprve jsem nechala vařit jasmínovou rýži s trochou kokosového oleje
🍊kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, potom dáme maso do misky a přidáme vejce, lžíci špaldové hladké mouky, lžíci škrobu a trochu sezamového oleje ... maso bude obalené v takovém těstíčku
🍊kousky masa orestujeme na pánvi, v průběhu přípravy, od sebe jednotlivé kousky oddělujeme, aby se neslepily ... potom dáme kousky stranou na ubrousek..
🍊jako poslední uděláme omáčku: budeme potřebovat 2 pomeranče, nastrouháme trochu pomerančové kůry a následně je vymáčkneme i s dužinou ... na pánvi na kapce oleje orestujeme kůru z pomeranče, česnek a zázvor .. ihned přidáme pomerančovou šťávu a necháme chvilku povařit, potom přidáme trochu chilli, asi 10 lžic sojové omáčky, lžičku sezamového oleje a zahustíme skleničkou vody se lžičkou škrobu a nakonec ještě lžíci třtinového cukru 
🍊Až má pomerančová omáčka potřebnou hustotu, přidáme kousky masa a ještě chvilku povaříme
🍊Nakonec už jen nazdobíme na talíř a můžeme podávat 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mrkvové šátečky

Mrkvový koláč s pomerančovým krémem

Fitness makový závin