Celozrnná žemlovka



Celozrnná žemlovka 

Žemlovka, co chutná jako od babičky, ale přesto ve zdravější formě a plná bílkovin. Další důkaz toho, že zdravá strava nemusí být žádná nuda.

Co budete potřebovat:
5 a 6 jablek, 1 banán, (já dala ještě 2 broskve) skořice, 500 g nízkotučného tvarohu, 3 vejce, jeden vanilkový pudinkový prášek, vanilkový protein, 8 ks cel. toastového chleba (lidl), 40 g drcených mandlí, 500 ml mléka, trochu kokosového oleje na vytření formy.
.
Postup receptu: 
🍎rozehřejte si troubu na 180° .
🍎nastrouhejte asi 5 až 6 jablek a přidejte skořici a mandle. 
🍎Smíchejte 500 g nízkotučného tvarohu, 30 g proteinu, 3 žloutky, jeden pudinkový prášek a 250 ml mléka (případně můžete ještě osladit) 
🍎z bílků vyšlehejte sníh 
🍎4 ks toastového chleba namočte do mléka a vyskládejte na zapékací formu. Na toustový chleba dejte nastrouhaná jablka a polovinu tvarohové směsi. Poté další vrstvu namočeného toastového chleba, nakrájený banán a broskve (nebo jiné ovoce) a druhou polovinu tvarohové směsi.
🍎 Pečte v předehřáté troubě asi 15 min.
🍎Vytáhněte z trouby a nahoru dejte ještě vyšlehaný sníh z bílků, troubu můžete trochu zeslabit asi na 150° a pečte dalších 15 až 20 min. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mrkvové šátečky

Mrkvový koláč s pomerančovým krémem

Fitness makový závin