Mrkvový koláč s pomerančovým krémem
Mrkvový koláč s pomerančovým krémem
Suroviny na korpus:
- 200 g špaldové mouky
- 100 g třtinového cukru (množství záleží na chuti)
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 120 ml kokosového oleje
- 2 vejce
- 350 g nastrouhané mrkve
- Jemně nastrouhaná kůra z pomeranče
Pomerančový krém:
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- med / moučkový (třtinový) cukr
- šťáva z 1 pomeranče
Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme všechny suché suroviny.
Vyšleháme vejce s kokosovým olejem a přimícháme pomerančovou kůru a nastrouhanou mrkev.
Přidáme směs k suchým surovinám a opatrně spojíme. Směs nalijeme do klasické dortové formy, uhladíme a pečeme asi 35 minut.
Mezitím připravíme pomerančový krém a potřeme na vychladlý koláč. Nakonec můžeme ještě dozdobit pomerančovou kůrou a dáme na pár hodin do lednice.
TIP:
- Pokud budete chtít koláč v bezlepkové formě, vyměňte špačkovou mouku za pohankovou nebo kokosovou.
- Koláč vydrží v lednici cca 4 dny.
Komentáře
Okomentovat