Mrkvový koláč s pomerančovým krémem

Mrkvový koláč s pomerančovým krémem

Hutný, vláčný a osvěžující dezert. 

Suroviny na korpus:

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g třtinového cukru (množství záleží na chuti)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 120 ml kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 350 g nastrouhané mrkve 
  • Jemně nastrouhaná kůra z pomeranče
Pomerančový krém:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • med / moučkový (třtinový) cukr
  • šťáva z 1 pomeranče

Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme všechny suché suroviny.
Vyšleháme vejce s kokosovým olejem a přimícháme pomerančovou kůru a nastrouhanou mrkev.
Přidáme směs k suchým surovinám a opatrně spojíme. Směs nalijeme do klasické dortové formy, uhladíme a pečeme asi 35 minut.

Mezitím připravíme pomerančový krém a potřeme na vychladlý koláč. Nakonec můžeme ještě dozdobit pomerančovou kůrou a dáme na pár hodin do lednice. 

TIP:
- Pokud budete chtít koláč v bezlepkové formě, vyměňte špačkovou mouku za pohankovou nebo kokosovou.


- Koláč vydrží v lednici cca 4 dny. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mrkvové šátečky

Fitness makový závin